Bæredygtighed begynder hos den enkelte
29-11-2010

 

Skal klimaet reddes, kræver det bæredygtig adfærd helt ned på individniveau. Men den kommer ikke af sig selv. Vejen frem er uddannelse og folkeoplysning, der kan klæde os på til at tage oplyste bæredygtige valg i hverdagen. Indtil nu har regeringen satset meget lidt på den front. Derfor har 92-gruppen – et netværk af 23 danske miljø- og udviklingsorganisationer – udarbejdet syv anbefalinger om UBU, til regeringen og Folketinget. Målet er at sikre en alvorlig opprioritering af den danske indsats i forbindelse med tiåret. Det er nu, der skal skabes en politisk forankring, vilje, interesse og debat om UBU, hvis vi skal undgå at komme tættere på en ødelæggende klimakrise, med store temperaturstigninger til fare for vores arts overlevelse. Kronikken præsentere de 7 anbefalinger fra 92-gruppen.

Kronik er af Lars Myrthu-Nielsen og kan læses i sin fulde længde på Informations hjemmeside. Find linket her til højre.

---


Lars Myrthu-Nielsen er sekretariatsleder i Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis/Øko-net, der er medlem af 92-gruppen – Forum for Bæredygtig Udvikling (23 danske miljø- og udviklingsorganisationer)

De syv anbefalinger for UBU blev præsenteret ved en halvvejskonference for FN-tiåret på Christiansborg 10. november. De kan hentes i på www.ubu10.dk

Made by Syneo