Ny online uddannelse: Design for Sustainability
12-09-2008

 

Sustainability Design Education
OUC; Open University of Catalonia, Barcelona, Spain, Hildur

Fra September 2008 kan folk jorden over tage et 1 års kursus gennem OUC(Open University of Catalonia- i Barcelona, Spanien), i hvordan man designer bæredygtige lokalsamfund og økosamfund. Ulisses fra et økosamfund 5 timers kørsel fra Barcelona har sammen med May East udviklet konceptet i samarbejde med OUC i Barcelona. Det kan tages på spansk og engelsk. Kurset varer ét år hvilket svarer til 4 gange 2 måneder. Så hver dimension af uddannelsen (det sociale, økonomi, økologi og verdensbillede) tager to måneder. Det første år er et pilotprojekt. Næste år regner vi med at det bliver akkrediteret som en del af en uddannelse. Meningen er senere at lave det til en hel uddannelse.
Se mere www.gaiaeducation.org

OUC startede i 1994 som rent virtuelt universitet. De har administrationsbygninger i Barcelona i en stor gammel villa på vej op ad bjerget Tibidabo, et vartegn for hele byen. SDE kommer ind under afdelingen for fred- og bæredygtighed, som ledes af prof. Edward Vyniamata.. Lederen af universitetet er en kvinde gift med Edward, rektor Imma Tubella Casadevall.
OUC har 46.000 studerende på alle universitetsfag- alle virtuelle. De samarbejder med en række andre virtuelle universiteter. For hver 30 elever oprettes der en klasse med en lærer for hvert sprog og hver dimension. Læreren giver opgaver og retter opgaver og kommunikerer med alle. Alle eleverne har flere forummer og chatrooms, hvor de kan udveksle. De kan sidde over hele verden. Uddannelsen koster 6.000 kr for et år og der er mulighed for legater.

. Ulisses fra Spanien har skrevet teksten til det sociale, Jonathan Dawson fra Findhorn det økonomiske, Michael Shaw fra Findhorn det økologiske, (Max Lindegger blev spurgt men kunne ikke) Ross og Hildur Jackson har sammen skrevet teksten om verdensbillede/ spiritualitet med input fra Elisabet Sahtouris. Alle tekstforfatterne var først en uge i Spanien i Barcelona for at undervise de 25 kommende undervisere. Det var en udfordring at undervise når alt skulle oversættes, når vi var i en stor aula uden vinduer ud- og uden et fællesskab som baggrund. May East fortalte om spiraldynamik, som hun lige havde været på kursus i. Og Elisabet Sahtouris tog en halv dag til at fortælle om biologiske evolutionsteorier. Hun er lige flyttet til Barcelona fra USA. Teksten til Internettet består af citater, billeder, grafer, artikler og henvisninger. Der vil med tiden også  komme små videoer med, men det er stadig på forsøgsstadiet.

Uddannelsen er relevant i forhold til klima og peakoil. Man behøver heller ikke rejse for at lære og de gode nyheder kan spredes let jorden over. Der bliver rigtig brug for det i de kommende år. Og så er der mulighed for at blive underviser. Man kan sidde langt ude på landet og udervise folk fra hele verden. Der er krav om besøg i et bæredygtigt projekt. Måske kan man tage én uge i et økosamfund og resten virtuelt.Ross underviser i Barcelona 
 
Ulysses og May med gruppen af spaniere     

Læs mere om uddannelsen her:

Made by Syneo