Artikler

Her kan du finde artikler til inspiration. Du er mere end velkommen til at indsende dine egne artikler, hvis du mener, de kan have interesse for andre og er relevante for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling.

Artikler

Danmarks forpligtelser

2005 - word-dokument

Oversigt over Danmarks internationale forpligtelser omkring Uddannelse for Bæredygtig Udvikling.

Af Anders Kildegaard Knudsen, 92-gruppen

 

Fra Frihedens Slagmarker

2005 - pdf

Jørgen Steen Nielsens bog “Fra frihedens slagmarker” er en bog som bør være obligatorisk læsning for alle, der ønsker at opnå en forståelse af nutidens globale udvikling og dens udfordringer til den bæredygtige udvikling af vores samfund.

Af Bjarne Laustsen, Øko-net

 

Kvalitetskriterier for ESD-skoler

- en håndsrækning til at fremme kvaliteten af Uddannelse for Bæredygtig Udvikling

2005

I forbindelse med den internationale SEED konference om 10-året for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling (DESD) i Esbjerg den 19. – 21. maj blev lanceret en publikation på 7 forskellige sprog – herunder på dansk – om kvalitetskriterier for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling (ESD).

Af Finn Mogensen, CVU-VEST

 

Miljøundervisning eller miljøkampagne?

2005

Artikel om bogen "Samarbejde om bæredygtig udvikling. Perspektiver på samarbejde mellem skole og eksterne aktører", der er redigeret af Monica Carlsson og Birgitte Hoffmann fra Danmarks Pædagogiske Universitet.

 

Miljøundervisning og Uddannelse for Bæredygtig Udvikling

2004

Præsentation af Birthe Zimmermanns artikel om forskelle og ligheder mellem den traditionelle miljøundervisning og Uddannelse for Bæredygtig Udvikling.

Artikler sendes til:

eco-net@eco-net.dk og mærkes "artikler til ubu10"

Made by Syneo